Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@19:25:29 GMT

راه‌اندازی دانشکده مهارت در دانشگاه آزاد نجف‌آباد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۰۰۶۴

راه‌اندازی دانشکده مهارت در دانشگاه آزاد نجف‌آباد

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد نجف‌آباد با اشاره به راه‌اندازی دانشکده مهارت در این واحد دانشگاهی، گفت: امکان تأسیس رشته‌های مهارتی در مقاطع بالاتر در این دانشکده‌ها فراهم خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهلا روزبهانی امروز - دوشنبه ۳ خردادماه - در نشست خبری، اظهار کرد: یکی از رسالت‌های دانشگاه آزاد برای تربیت دانشجویان ماهر و کارآفرین تدوین شده که مبتنی بر فصل ششم سند دانشگاه آزاد اسلامی و بسترسازی برای سیستم‌های اشتغال کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانشگاه آزاد با بهره‌گیری از نظام آموزشی خود برای گسترش فرهنگ اشتغال و کارآفرینی، نظام‌نامه آموزش فنی و حرفه‌ای را تدوین کرد که اکنون به عنوان سیاست محوری به همه واحدها ابلاغ شده است؛ بر این اساس دانشجویان می‌توانند در دو طرح کوتاه و بلند مدت از این آموزش‌ها بهره‌مند شوند. هدف از اجرای این طرح تربیت نیروی متخصص و ماهر و آماده‌سازی دانشجویان برای ورود به بازار کار، پس از دوران تحصیل است‌.

نرخ نیروی متخصص در ایران ۱۸ درصد است

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد نجف‌آباد گفت: یکی از موانع تولید در کشور ما نبود نیروی ماهر است؛ نرخ نیروی متخصص کشور ما حدود ۱۸ درصد و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۸۷ درصد است. بر همین اساس تأسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در دانشگاه آزاد در دستور کار قرار گرفت.

تأسیس دانشکده مهارت‌آموزی در دانشگاه آزاد

روزبهانی با بیان اینکه تا پیش از این در زیر مجموعه حوزه "سما"، مراکز فنی و حرفه‌ای افراد را تا مقطع کاردانی آموزش می‌داد، افزود: از این پس آموزشکده‌ها به دانشکده مهارتی ارتقا می‌یابد و امکان تأسیس رشته‌های مهارتی در مقاطع بالاتر در این دانشکده‌ها فراهم خواهد شد. همه رشته‌های محوریت مهارت آموزی خواهند داشت و حتی در مقطع دکتری نیز، مدرکی که به دانش آموخته داده می‌شود متفاوت و بر پایه مهارت خواهد بود.

وی تصریح کرد: با توجه به حساسیت و اهمیت فعالیت این دانشکده‌ها در کل کشور برنامه ریزی در این رابطه یک رویداد ملی است. امید است با ترویج فرهنگ مهارت آموزی بتوانیم به اهداف این دانشکده‌ها دست یابیم.

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد نجف‌آباد گفت: یکی از ارکان زیر مجموعه دانشکده‌های مهارتی، مدارس عالی مهارتی است که مخاطبان را از مقطع دیپلم به بالا در دو دوره بلند و کوتاه مدت آموزش می‌دهد؛ افراد پس از طی این دوره‌های تخصصی با مدرکی که دریافت می‌کنند در همان زمینه مشغول به کار شوند.

امکان کسب درآمد همزمان با تحصیل در کاربنیان‌های دانشگاه نجف‌آباد

روزبهانی افزود: کارگاه‌های کاربنیان نیز یکی از ارکان این دانشکده‌ها است، البته پیش از این نیز کاربنیان طراحی و دوخت و ساخت و تولید در دانشگاه نجف آباد وجود داشت. هدف این کارگاه‌ها برگزاری بخشی از واحدهای عملی دانشجو در دانشگاه است. این امکان وجود دارد که دانشجویانی که در کاربنیان‌ها فعالیت می‌کنند ضمن مهارت آموزی، درآمد نیز کسب کنند. کاربنیان‌ها با هدف راه اندازی کسب و کار برای دانشجویان دایر شده و فعالیت آن گسترش خواهد یافت.

وی ادامه داد: مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی نیز یکی دیگر از ارکان دانشکده‌های مهارتی است. اساسنامه مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی پیش از این تدوین و تصویب شده است. یکی از مسائل فارغ‌التحصیلان نرخ بیکاری فزاینده در بین دانش آموختگان است که ناشی از نداشتن مهارت‌های مورد نیاز برای ورود به بازار کار است.

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد نجف‌آباد گفت: سه فرایند اصلی محور فعالیت این مراکز بوده که شامل نیازسنجی مهارتی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزش‌های مرتبط با شغل مورد علاقه مخاطب و ارائه خدمات مهارت آموزی متناسب با نیاز کار است. دانشگاه، مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای، مراکز کاریابی و مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی ارکان این دانشکده هستند.

روزبهانی افزود: یکی دیگر از ارکان فعالیت این دانشکده‌ها "طرح پویش" است که هدف از اجرای آن ایجاد ارتباط بین دانشگاه، صنعت و جامعه است. با توجه به اهمیت این طرح در ایجاد بسترهای اشتغال دانش آموختگان، دانشکده‌های مهارتی ملزم هستند با برقراری ارتباط با بنگاه‌های اقتصادی، صنایع مرتبط با رشته‌های دانشگاهی امکان حضور دانشجو در صنعت را در هنگام تحصیل فراهم کنند. صنایع از ادامه تحصیل و کسب مهارت دانشجو حمایت می‌کنند و امکان اشتغال این دانشجویان پس از فراغت از تحصیل در آن صنعت فراهم خواهد شد.

اجرای طرح سرباز ماهر در دانشگاه آزاد نجف‌آباد

وی تصریح کرد: اجرای طرح سرباز ماهر یکی دیگر از ارکان فعالیت دانشگاه آزاد است؛ دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم نامه‌ای با فرماندهی نیروهای مسلح کل کشور منعقد کرده است تا نیروی سرباز ماهر تربیت کند. برای اجرای این طرح در سطح استان و شهرستان تفاهم‌نامه‌هایی در حال تدوین و امضا شدن است.

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد نجف‌آباد گفت: طرح آموزش و توسعه کسب و کارهای خانگی نیز به واحد نجف آباد ابلاغ شده است. در حال تدوین پروپوزال برای ایجاد مرکز آموزش و توسعه کسب و کارهای خانگی با هدف توانمندسازی خانم‌های خانه دار، اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و رونق اقتصاد خانوارها است.

تحصیل دو هزار دانش‌آموز در مدارس سما

روزبهانی افزود: در حال حاضر مجموعه مدارس سما از سطح مهدکودک و پیش دبستانی، تا مقطع دانشگاهی مشغول به کار است. دو مجموعه مهدکودک یکی در دانشگاه و یکی در شهرستان نجف آباد در حال فعالیت بوده و در سایر مقاطع نیز با دو هزار دانش‌آموز، فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: مراکز سما یکی از مدارس پیشرو در زمینه اجرای آموزش مجازی بوده و بلافاصله پس از شروع پاندمی کرونا، هیچ گونه تعطیلی در این مدارس اتفاق نیفتاد و کلاس‌های مجازی در همان بستری که برای دانشجویان در نظر گرفته بود، تشکیل شد به طوری که بر اساس اعلمتم مدیریت آموزش و پرورش استان اصفهان بهترین آموزش مجازی در مدارس سما انجام شده است.

کد خبر 495877

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد دانشگاه نجف آباد مهارت مهارت آموزی مهارت های کسب و کار مهارت افزایی مهارت آموزی سربازان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشکده های مهارت دانشگاه آزاد دانشکده ها دانشکده مهارت مهارت آموزی مشاوره شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۰۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه، عصر شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار کرد: این استان از حیث کیفیت و کمیت هنرستان‌های جوار صنعت، برترین استان کشور است و با ورود به هنرستان‌های جوار صنعت، موجی از انرژی دانش آموزان و معلمان دریافت می‌شود.

وی افزود: برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دبیرستان در سال جاری یکی از مهمترین رویدادهای آزمونی تاریخ کشور است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

استاندار مرکزی از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به عنوان راه نجات کشور یاد کرد و گفت: تقویت آموزش مهارتی در نظام آموزش و پرورش در گرو تأمین توسعه زیرساخت‌ها و تقاضا محوری است.

استاندار مرکزی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مشاغل مرتبط با هنرستان‌های استان مرکزی افزود: این نمایشگاه در انتخاب رشته دانش آموزان برای ورود به هنرستان بسیار تأثیرگذار خواهد بود و امید است شمار برگزاری این نمایشگاه‌ها در این استان افزایش یاید.

کد خبر 6090418

دیگر خبرها

  • (عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته دربیمارستان‌های کرمانشاه واسلام آباد غرب